flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду!

02 листопада 2021, 10:54

Шановні відвідувачі суду!

Починаючи із 30 жовтня 2021 року, на території Львівської області запроваджено «червону» карантинну зону. Таке рішення було прийнято Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Разом з тим, Стрийський міськрайонний суд Львівської області  з метою дотримання високих стандартів прав людини, надання доступу до правосуддя та дотримання розумних строків не припиняє здійснювати правосуддя навіть в умовах пандемії.

         Відповідно до наказу голови суду №18 від 28.09.2021 продовжено особливий режим роботи суду до 31.12.2021. На час особливого режиму роботи:

- заборонено вхід у приміщення суду осіб, які не є учасниками справ;

- заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, температура, утруднене дихання тощо;

- заборонено перебування у приміщенні суду осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

 

Також керівництво суду нагадує громадянам, що в учасників судових справ є можливість подавати до суду документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) дистанційно,  а саме в електронному вигляді на електронну адресу суду - inbox@stm.Iv.court.gov.ua або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а також поштою, факсом тощо.

Крім того, відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності або проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів чи в приміщенні відповідного суду. Якщо ж особа бажає особисто приймати участь у справі, але не може прибути до суду з поважних причин – необхідно повідомити про це суд по телефону чи електронною поштою, надіславши клопотання про відкладення розгляду справи.

Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до запроваджених заходів та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства. Актуальна інформація буде розміщуватися на офіційному вебсайті Стрийського міськрайонного суду Львівської області.