flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем Української Державності

28 липня 2022, 09:19

     Сьогодні, 28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України, ми вперше відзначатимемо державне свято – День Української Державності.

     Слово «державність» означає особливий устрій матеріального та духовного буття цілого народу. Українці впродовж цілого тисячоліття неодноразово доводили, що мають власну українську державність. Сьогодні ми продовжуємо відстоювати право на незалежність, суверенність, неподільність та недоторканість територій своєї держави у важкій боротьбі проти держави-агресорки російської федерації.

     День Української Державності було запроваджено Президентом України Володимиром Зеленським у день 30-річчя Незалежності України.

     Це свято важливе для кожного українця, воно дає можливість усвідомлення того, що ми окрема нація зі своєю багатою історією та культурою, менталітетом, традиціями та звичаями. Українці є частиною цивілізованої європейської сім’ї, в центрі якої стоїть людина.

     Нехай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім'ї.

     Сьогодні є надзвичайно важливим об’єднання народу України навколо нашої держави для її захисту та звільнення від окупантів.

     Слава Українській Державі!

 

 

Голова Стрийського міськрайонного суду

Львівської області                                                                          Василь БОРАКОВСЬКИЙ