flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних

09 березня 2023, 14:08

Стрийський міськрайонний суд Львівської області нагадує присяжним суду, які брали участь у судових засіданнях у 2022році, про необхідність декларування.

Відповідно до ч.1 ст.45 Закону  «Про запобігання корупції» (далі – Закон) особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Визначені ст.45 Закону вимоги щодо подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування поширюються на присяжних відповідно до набутого статусу суб’єкта декларування без будь-якого додаткового обумовлення.

Однак у зв’язку з воєнним станомна території України, фізичні особи подають документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи (Закон України від 03.03.2022 № 2115-ІХ). Початок перебігу строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок (ст. 253 ЦК України).

Оскільки, присяжні набувають статусу суб’єкта декларування, у зв’язку із виконанням ними обов'язків у суді, особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави аб омісцевого самоврядування.

На офіційному веб-сайті НАЗК є детальне роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

ВАЖЛИВО! Для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Просимо також звернути увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Довідки про отримання винагороди за 2022 рік присяжні Стрийського міськрайонного суду Львівської області можуть отримати в приміщенні суду каб.№4 за адресою: Львівська область, м.Стрий, вул.Валова,12.